I moja keva ih voli....
Poceo sam neke 2001 da ih slusam, tako sto sam slucajno slusao Hit202ke, i kao hit te nedelje je isao "Sleeping Sun"
Znaci totalno sam se zabagovao istog momenta...Provalio da se zovu Nightwish, nekako saznao da je to pesma Sleeping Sun, posto sam na pola pesme poceo da snimam, sutradan sam je snimio celu... prvi put sam ih cuo u petak, u pondeljak sam kupio ( random sistem ) Over the Hills and Far Away, o Angels Fall First, do petka nabavio i OceanBorn, a 10 dana kasnije i Wishmaster.....
Pre toga sam slusao Iron Maiden, Metallicu, Dream Theater, Him... i to je to od metala, i gotivio sam Deep Purple, Led Zepp i Hendrixa...
I posle toga sve je postalo istorija, za manje od godinu dana sam slusao sve i svasta od metala... jedino mi je zao sto sam pre tacno 3 godine, leta 2002 bio na moru u turskoj, a i tada nisam znao nikoga ko slusa Nw osim mog ortaka, koga sam ja navukao, i propustio sam ih na Szigetu te godine... posle toga na svakom koncertu u Madjarskoj sam bio, i planiram da tako i nastavim....