Eh...Once, najkomercijalniji, ali verovatno i najslušljiviji album

Å to se "Dead Gardens" tiče, ona mi je na albumu, zajedno sa "Planet Hell", definitivno najjača (posebno Å¡to se teksta tiče)...nekoliko ljudi reče da su tekstovi nepovezani/loÅ¡i i tako...Å¡tagaznam, meni je, Å¡to se tekstova tiče, najtakÅ¡i OB, sve neke nebuloze i mućenja o đavolima i čemugod...Å¡to se Once-a tiče, nisam previÅ¡e pratio Tuomasov emotivni život, pa nudim drugo gledanje tekstova na Once: većina je vezana upravo za komercijalizaciju benda - pri čemu nam Dark Chest daje rekapitulaciju dosadaÅ¡njeg gradiva, zov komercijale u Sireni, sam čin prodaje dođe Wish I had..., Nemo se onda objasni sam

, i totalni raspad sistema u "Romanticide" - pokolju između "starog" i "novog" Tuomasa, dok zavrÅ¡nica albuma dođe tripovanja i predviđanja o budućnosti benda...a možda ja malo tripujem
Enivej, valja naglasit' da je, koliko je albumska verzija đubre, toliko "demo verzija" od Wish I Had An Angel odlično odrađena...Orkestralni GLS me je smorio - predugo traje, ali CMB je odlično ispao, zaista...