Nemo je napravljen da bi svet chuo za NW (to je Tomas sam rekao)...
Ako se ne slazesh sa nekim delom onoga shto sam ja rekao, ili se ne slazesh uopshte, izjasni se i ti... ovo ipak nije zvanichna recenzija nasheg sajta, vecj moje vidjenje DELOVA albuma (nigde nisu spomenute WIHAA ili DCOW)...
Sama konstrukcija albuma ti govori koja je pesma ustvari pesma albuma, i na kojoj je utrosheno mnogo vremena.... jel postoji neshto shto ti privlachi paznju, ili na neki nachin te tera da mislish da album nije pri kraju posle GLS? Kuolema i HTH su kraj... ako me kontash uopshte... pa te 2 pesme su studijski "spojene" (ona oluja koja se chuje na kraju Kuoleme)... Album Once se mora doziveti na neki vrlo specifichan nachin da bi se mogao razumeti...
Jeste da je svaka pesma pricha za sebe, ali i Album nosi prichu sa sobom... inache se ne bi zvao "Once"...
"Once I Had a Dream... And This Is It..." nije samo pochetak pesme, vecj i pochetak albuma... Ovde su sitnice kljuchne, ne ono shto se vidi iz svemira...
Najuspeshnija pesma NW (starog ili novog

)bi po meni bila Phantom Of the Opera... a i spominje se svuda gde god da nadjesh neku, dugu ili kratku, istoriju benda...
Kao okoreli fan starog Wisha, i nekog ko ih prati dug period vremena, kazem da je Nemo ciljno napravljen... ono shto je na WM i OTHAFA je ono shto se moglo chuti samo u dobro obaveshtenim krugovima obozavaoca te vrste muzike... Spinefarm i Drakkar se nisu toliko troshili na reklamu koliko Nuclear Blast (malte ne koliko oni platishe za album, toliko Blast za reklamu, pa ti vidi ko od koga pravi shta)