1. Da li mislite da je Tarja bila najbolji (najpopularniji)chlan NW,
na prvu loptu najupadljivija, mada i Tuomas sigurno mnogo pokupi u drugom-trećem prolazu, meni lično je i Marco nezaobilazan, jer je mator i zna posao ^^
2. Da li su slushaoci pocheli da slushaju NW bas zbog Tarje i njenog glasa,
Njihov problem, što se mene tiče, napržio se na Wish I Had An Angel (dakle celu tu kombinaciju, sa sve pseudoindustrial uticajima) pa krenuo od početka, zarazio se i to

3. Koliki je uticaj Tarja imala u NW,
Kao muzičar nikakav, kao inspiracija za Tuomasa-kompleksaša ključan, sklon sam da mislim da je gro tekstova povučeno njegovom neostvarenom ljubavlju ka njoj
4. Da li radije slushate My winter storm ili DPP,
DPP, hitičnije je, mada, kad je izašao I Walk Alone, to mi je oduvalo (skoro?) ceo DPP, al MWS kao celina je podbacio debelo
5. Sta mislite ko je vishe izgubio Tarjinim odlaskom, tj. ko tje nadalje biti uspeshniji,
Više je izgubio NW, Tarja je požurila sa solo karijerom, ali deluje mi kao veći potencijal, NW će da se sulja dalje po evrovizija-liniji u zaborav, jer više nemaju ono što ih je činilo posebnim...Tuomas ume da napiše pesmu, ali kako vreme prolazi kao da se sve manje trudi
6. Koga krivite za njeno izbacivanje,
Hm, pa ako zanemarimo ljubavni trougao Tuomas-Tarja-Marcelo, kriv je marketing, ako pogledamo koncerte NW, vremenom je Tarja pevala sve gore (kad se samo setim kako ih je Two-Hawks oduvao na Creek Mary na End of an Era, samo radi toga treba videt koncert, kako ih deda sve gasi za ni pola pesme). Tuomas već neko vreme gura ka toj pop verziji u koju se Anette savršeno uklapa, i u kojoj za Tarju više nije bilo mesta. Tako da kapiram da je budućnost NW pre Amaranth nego 7 Days To The Wolves ili štagod
7. Nightwish ili Tarja ??????????
Ka' što rekoh, trenutno Nightwish, dugoročno Tarja