Toliko dugo treba cekati do sledeceg albuma...
Verovao sam da ce to biti nesto pre, ali ovako postoji veca verovatnoca da uz ovaj malo duzi period preparacije/inkubacije izdaju nesto mnogo dobro. U to sam ubedjen.
DPP je meni legao kao poprilicno OK album, sa svojim usponima i padovima, novim vokalom i drugacijom energijom koju on nosi. Ne znam koji ce NW zaokret pokusati da napravi na novom albumu... Pop nece biti sigurno, kao sto ni DPP nije pop ma sta se pricalo po kuloarima.
A sto se Walt-a Whitmana i trazenja inspiracije tice, budimo pametni. Sta znaci traziti inspiraciju u sebi ako ne traziti inspiraciju u svom zivotu i iskustvu koje smo njime stekli? A to iskustvo obuhvata sve ono sto je na nas ostavilo utisak u toku zivota, pozitivno i negativno, pa tako i pisce i njihove knjige koje smo citali i u kojima smo uzivali. Realno, sav rad NW-a nije potekao iz Tuomasovog malog prsta vec iz njegovog celokupnog zivotnog iskustva. Tako je on formu svojim osecanjima i mislima davao kroz teme inspirisane mitologijom, Gospodarom Prstenova, Diznijem, Dragonlance-om, Sekspirom i raznim drugim stvarima.
Sve u svemu, nestrpljivo ocekujem iduci album i cini mi se da mu je izvor inspiracije sada mnogo drugaciji od onoga na DPP-u, tacnije receno crpi je iz neke pozitivne energije. Kako ce to ispasti cucemo...