Prvo, g-din Kabuli je vrlo mudro izbegao direktne odgovore na Tuomasove optuzbe da li je tacno da su Tarja i on jedini trazili povecanje honorara za koncerte. Takodje, nije objasnio zasto je njegova g-dja rekla Tuomasu da joj NW vise nije potreban za karijeru. A razlozi koje je dao za otkazivanje severnoamericke turneje ne drze vodu, iskreno. Tacno je da mozda uslovi nisu bas najbolji, ali sta je ona ocekivala, iste uslove i honorare kao u Evropi? Izvini, Tarja, ali ako zelis da osvojis Ameriku, moras da pocnes od malih zagusljivih klubova, strokavih hotela, improvizovanih bekstejdzova bez vecea i kuhinje, daske za peglanje i ostalog...razumem ja da ona voli da se presvlaci bar triput u toku koncerta i da menja mikrofone, ali je li toliko strano nositi jedan kostim ceo nastup, ili raspevavati se u hodniku, ili poneti sopstveno ogledalo ili dasku za peglanje (jebote moja keva nosi ogledalce gde god krene, a veca je diva pet puta od Tarje)? Umesto da bude presrecna sto joj je omoguceno da sa bendom putuje i vidi toliko zemalja i upozna toliko ljudi, ona bi da je svuda tretiraju kao u Finskoj ili Nemackoj gde prodaje platinaste tiraze.
Takodje, verujem da je odnos u bendu jos od pocetka bio na losem nivou (barem izmedju muskog dela i Tarje), ali cini mi se da je MarSSSSelo jos vise udaljio Tarju...Umesto da je pokusao da popravi stvari, on ih je prihvatio takve kakve jesu, i jos ih je pogorsao.....doduse, prema Tarjinoj verziji, on je zasluzan za to sto je ubedio Tarju 2001. da ostane u NW-u....Ali ako ih je toliko zajebavao menadzment, je li bilo nemoguce organizovati sastanak benda i menadzera, ili se jednostavno izvristati na Ewoa kada ga vidi licno (ne zaboravite da je Tarja profesionalna krestacica)? Cemu to neko durenje i kuliranje situacije?
A sto se tice najzanimljivije stvari, tj. Tuomasove platonske ljubavi prema Tarji, iskreno, verujem Kabuliju. Mislim da mu uopste ne bi islo u prilog da slaze za tako neku cinjenicu, posebno zato sto je naveo datum i mesto njihove rasprave po tom pitanju, pa cak i citirao svoje i Tuomasove reci. E sad, da li je to bilo ljudski s njegove i Tarjine strane da tako nesto otkriju javnosti, to je druga prica, mada ga ni po tom pitanju ne osudjujem preterano.....Tuomas se prvi u'vatio u vrzino kolo pljuvanja i prozivanja, tako da mu je to moralo da se ovije o glavu (ukoliko je ovo sto je MarSSSSelo rekao tacno!).....
Ali me je MarSSSSelo definitivno kupio ovom recenicom:
I remained standing, walking around and playing with a squirrel.